nieuw nieuws, nieuwer nieuws, oud nieuws, en ouder nieuws

 foto: Martien Hovestad
'61/71 jaar Twijfelaar'. De voorstelling is een collage van gedichten, chansons, proza- en theaterteksten, met als centraal thema: de twijfelende mens. Twee werken van Samuel Beckett (Molloy) en William Sheakespare (As you like it) leverden ons de twee rode draden voor deze pakkende productie. Met groot succes gespeeld van 27 t/m 30 juni 2013 en op 27 en 28 september 2013.  
 

                                                          De CD:


   layout: Bert van der Stelt

     foto: Martien Hovestad 
De CD 'EIGEN WIJS & EIGEN WERK' van Janpieter Boudens en Erik Raayman is klaar. Hij is 14 oktober 2012 gepresenteerd op cultuurschip THOR in Zwolle. Het was een mooie middag. Veel mensen in het publiek waren diep geraakt door de inhoud van het programma en door de vertolking ervan. De Cd is te koop. Voor 10,- (plus eventuele verzendkosten) is hij in uw bezit.
Te bestellen via: janpieterboudens@ziggo.nl of: erikraayman@gmail.com
Telefonisch bestellen kan ook, zie Kontakt in de rechterkolom van de homepagina

 

 

VERDER

Optredens met Annemiek van Bussel. Zie www.annemiekvanbussel.nl  voor meer info. 

Optredens met Ernest Beuving / De Bende van Beuving. Voor info:

www.ernestbeuving.nl  

Optredens met het Thomas Orkest uit Zwolle. Voor info:  www.thomasorkest.nl

 

 

Ook oud- maar nog steeds mooi nieuws (dit blijft voorlopig nog even staan...) :

VROLIJK (?) LIED VAN EEN OUDE MAN

foto: Martien Hovestad. Poppen: Elout Hol.

Voor de zekerheid: v.l.n.r. pop, Janpieter, pop, Erik, pop.

Het heeft inmiddels plaats gevonden, maar toch... Wie weet komt er een reprise?

VROLIJK (?) LIED VAN EEN OUDE MAN

Wat was (is) dat ook al weer?

Het was (is) de titel van een programma van gitarist/componist ERIK RAAYMAN en zanger/acteur/tekstschrijver JANPIETER BOUDENS.

 

Het is een samengesteld programma met daarin veel eigen werk èn bestaande gedichten (Elschot, Kavavis, Kopland, van Ostayen, Thomas), toneelfragmenten (Becket, Shakespeare), chansons (Biermann, Brassens, Brecht, Brel, de Corte, Davids, Newman, Prévert, Speenhof, Witte). Frans Leenderts heeft regie-adviezen gegeven; Hennie Schippers zorgt voor de vormgeving. De poppen, beschikbaar gesteld door Elout Hol, maken deel uit van het decor; hebben geen verdere rol, doen er het wijze zwijgen toe. Zij denken er waarschijnlijk het hunne van...

 

Het verbindend element bij alle liedjes en teksten is het thema van de ouder-wordende man, met al z'n levenslust, z'n chagrijn, z'n eigen  aardigheden en z'n eigenaardigheden.

 

Waar was het dan? Het programma werd gebracht op een heel bijzondere lokatie: Atelier Stromen aan de Maatgravenweg 8 in Zwolle. Een van oorsprong gewone boerenschuur, maar de huidige inrichting nodigt uit om wat weg te zakken bij de open haard in grote lederen fauteuils of om het programma intensief te volgen vanaf eenvoudige klapstoeltjes. De eigenaars, Jeanette en Wigerd de Pagter, willen in de komende jaren de ruimte gaan gebruiken als theaterplek, atelier, ontmoetingsruimte (voor workshops, conserten of lezingen).

Voor info (ook achteraf...):  suus@boudens.demon.nl of bel naar 038-4536746  

Alle bezoekers bedankt voor hun komst en voor de louter positieve reacties! Zie ook FOTO'S .

 

 

En Verder:

 

Eigenlijk ook al heel oud nieuws, maar het was zo bijzonder dat het het vermelden waard blijft: Jazz Meets India in: Onder Ons te Dalfsen - 25 april 2010.

... en hij zag dat het goed was...! Een spannende middag met een schitterende mengeling van Indiase Ragaas en American Standards, geleid door een 'surround feeling' omdat alle antennes de zelfde kant op stonden. Het geven en nemen van ruimte, het luisteren, en het genieten stonden hoog in het vaandel. En op dat gezamenlijk bereikte niveau bleken er geen mondiale grenzen te bestaan... Zo moet het, daar gaat het werkelijk om. Alles is op audio/video opgenomen en komt op termijn in omloop. Zie ook FOTO'S 

 

Voorts nog even een filmpje van het Jilles-konsert op 6-2-'11 in Odeon in Zwolle.